Проєкт Венера більше не має чіткої пропозиції та плану, натомість має незліченну кількість варіантів

У цьому інтерв’ю Натаніель Дінвідді і Теофілос Чалдезос, нові директори Проєкту Венера, зізналися, що бачення і плани Проєкту Венера визначаються і обмежуються тим, що вони знайшли в інтернеті. І це постійно змінюється. Чому немає конкретики в їхніх словах – тому, що в Новому Проєкті Венера тепер немає чітких пропозицій і плану, а є варіанти, і варіантів безліч, і в кожному варіанті свої під-варіанти, і підходи, і своє можливе майбутнє, і всі можуть знайти свій варіант – але працювати потрібно під керівництвом цих самих директорів.

Це інтерв’ю підтверджує наші дослідження прямими офіційними відповідями. “Проєкту Венера” Жака Фреско справді більше немає і все це вважається “застарілим” на користь еко сіл, пермакультури, локальної самодостатності, а також баченню Нейта і Саймона Мішо, замішаного на теоріях змови у науці й енергетиці, з підготовкою до прийдешнього “апокаліпсису”, або як вони його ще називають – Полікризи.

Nathanael Dinwiddie
Натанаель Дінвідді

Через кожне друге речення нас переконують, що від Жака Фреско вони не відходили, але це було схоже на пошук виправдань висмикнутими з контексту цитатами, а не поясненням по суті.

Як каже Нейт: “Новий Проєкт Венера, це просто ще один рівень абстракції, вищого порядку, ніж у Жака”. Трансформація у філософський клуб стає дедалі очевиднішою. Тепер ви можете місяцями розмірковувати про речі, яких немає і ніколи не буде, перебираючи нескінченні варіанти і під-варіанти. Залишивши роль судді директорам.

Саймона Мішо (як і його ніким не рецензованого, вже як 3 роки, дослідження) дуже розхвалюють і кажуть про нього, як про вирішального для нового Проєкту Венера! … – так от, подкасти Саймона якраз розкривають у їхніх планах і псевдонауку, і змови, і ті самі дослідження, взяті зі стелі. Можливо, підкреслюючи невизначеність і безліч варіантів, є бажання приховати реальний план, над яким вони зараз працюють з Сайоном Мішо, що є незручним для усталеної публіки, від підтримки і пожертв якої вони залежать.

Перечитайте наше дослідження, щоб дізнатися подробиці. Через 2,5 місяці після публікації цього документа ми так і не побачили жодних відповідей від Нейта. Чому? Там тільки їхні власні цитати, а що можна спростувати в їхніх власних словах?

Наше дослідження: docs.google.com/document/d/1EI_Le4-MgLDhm1c2tpYdjjVwwpbiAk_XRsD-dKx1qH8

Інтерв’ю в подкасті Moneyless Society “Наступна еволюція Проєкту Венера”

You might also like