Проєкт Венера збирає 1 мільйон доларів для Саймона Мішо!

Перше інтерв’ю, в якому ідеї та робота Жака Фреско представлені в минулому часі, і можна зрозуміти, що вони більше не займаються цим: “Останні кілька років ми вивчали обмеження, що заважають нам досягти ресурсо-орієнтованої економіки (RBE), а також те, як може виглядати перехід до цієї парадигми. Ми готуємо розробку цих ідей і працюватимемо над ними разом із партнерами”.

Керівники Проєкту Венера стверджують, що раніше бачення RBE було глобальним підходом, але не зараз: “Ми почали дивитися на це як на локалізовану економіку. Проєкт “Венера Еволюшн” працює над переходом. Багато груп розробляють свої підходи, ми працюємо з ними або намагаємося це зробити”.

Це інтерв’ю за місяць подивилися всього 100 осіб. Дивно, як вони ще не говорять про це на всіх своїх ресурсах. Навіщо їм приховувати це від публіки?

Роксана Медоуз і Натанаель Дінвідді дають рідкісне інтерв’ю

Натанаель Дінвідді додає: “Ми більше не можемо покладатися на енергію вітру і сонця, особливо в глобальному масштабі. Торієвий реактор і геотермальна енергія, аміачний двигун – ось наше майбутнє”. – Підтримуючи розповідь про низьку ефективність відновлюваних джерел енергії та всюдисущу корпоративну змову з просування сонячної та вітряної енергії, рекламованої для відволікання уваги. Про це говорив у подкастах їхній новий старший радник і керівник усієї цієї історії Саймон Мішо.

Проєкт Венера хоче зібрати 1 мільйон доларів за допомогою краудфандингу, щоб побудувати віддалене місто в пустелі. Але зачекайте, виявляється, ця сума піде на дорожні витрати і на запевнення людей вкласти основну частину грошей (які, до речі, становлять 10 мільярдів доларів) – тобто не на саме будівництво. Вони хочуть “зловити велику рибу”. Саймон Мішо неодноразово згадував про це в подкастах: “Краудфандинг допоможе мені звільнитися від роботи і зловити велику рибу”. Але які в цього шанси на успіх і де гарантії?

Та схоже, що краудфандинг планувався вже давно, і ось-ось почнеться.

Зазначимо, що починати з краудфандингу було б явним злочином! У свідомості аудиторії все ще зберігається образ, представлений Жаком Фреско й оригінальним ” Проєктом Венера”, завдяки десятиріччям представлення ідей у лекціях, інтерв’ю, книжках і фільмах. Що було зроблено, щоб познайомити цих людей з новими ідеями? Абсолютно нічого. Нові ідеї та пропозиції істотно відрізняються від колишніх, про це ви можете прочитати в розділі “Інсайдер” на цьому сайті, де зібрані замітки з подкастів Саймона Мішо.

Потім Натанаель Дінвідді продовжив виправдовуватися, що їх звинувачують у відході від ідей Жака, і що важко порозумітися з окремими групами та людьми, але вони намагаються: “Ці люди задовольняють свої потреби, але нам це нецікаво, і ми цього більше не потребуємо”.

Але, як каже Нейт, “Проєкт Венера” – це бачення. Тому, будь ласка, залиште оригінальні назви і сайт, полишивши оригінальні ідеї, запропоновані Жаком Фреско, – і це усуне всі непорозуміння і розбіжності. Дозвольте тим, хто хоче продовжити шлях, продовжувати його, а не створюйте перешкоди.

Отже… які враження залишає це майже ексклюзивне інтерв’ю, яке було взято вперше за 4 роки? Уникаючи конкретики й обговорюючи теми туманно, без згадування імен, назв і деталей: відповідям бракувало глибини й вони не давали суттєвої інформації. Такі відповіді залишають нам набагато більше запитань.

І заключні слова Нейта: “Готуйтеся до Метакризи та Полікризи!” (що б це не значило).

З нетерпінням чекаємо нових інтерв’ю!

Інтерв’ю, 17 січня 2024 року: https://www.facebook.com/ed.gold.5621/videos/410477214752721

You might also like